Köttfärs kan vara det bästa som finns, man kan mixtra hur man vill och få till massa olika rätter, och relativt billig råvara är det dessutom!! Ville ha köttbullar men ville smaksätta de annorlunda så provade med pesto, vilket blev lyckat :)) Till ca 4 pers: 700 g nötfärs 2 msk grön pesto 1 ägg 1 msk mjölk 1 msk oxfond 1 tsk salt Lite svartpeppar Olja till stekning Till såsen: 1 stor vitlöksklyfta 500 g krossade tomater 1 tsk salt 1 krm stevia (eller vanligt strösocker men ta då 2 krm) 1 dl hackad färsk basilika Lite olja att fräsa vitlöken i Blanda färsen med alla sina ingredienser och forma sedan till små köttbullar och lägg på en skärbräda. Stek de sedan klara och lägg i en form med folie på för att hålla värmen. Sås: Fräs den hackade vitlöken i lite olja men utan att den får färg. Ha i de krossade tomaterna och kryddorna, koka upp och smaka av. Ha sist i den hackade basilikan. Servera med råris (eller pasta)!!
Kommentera