Det är alltid roligt att testa nya former av färsbiffar, det är ju högst troligt att man ofta har lite färs i frysen, så det känns skoj att prova nytt varje gång!!
Den här gången blev det med grönpeppar :))
 
Till ca 4-5 pers.
 
750 g nötfärs 
1 msk hel grönpeppar
2 ägg
1 dl vatten (vill man kan man även ha grädde)
1 tsk salt 
 
Sås: 
2 dl créme fraiche (jag valde mini fraiche)
2 dl grädde (jag använde milda 7%)
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk fransk senap
0,5-1 tsk hel grönpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader!!
 
Blanda alla ingredienser till biffarna (smula i grönpepparn) och använd en hushållsvåg och väg färsen för att få alla biffarna att väga 150 g, forma biffarna och stek dem så de får färg. Lägg de sedan i en ugnsform och ugnsstek de klara, ca 15-20 minuter!!
Gör under tiden såsen, blanda alla ingredienser (smula det mesta av grönpepparn) och koka upp, smaka av och servera sedan med biffarna och en sallad!! 

Kommentera

Publiceras ej