Blev en pastamiddag ikväll, vilket jag fick sota för sen.. Uppblåst av all gluten och stärkelse, men det vare värt flera gånger om för det blev riktigt gott!!
Till 4 pers.
300 G oxfilé
1liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1/2 purjolök
Ca 12 färska champinjoner
1-2 dl hackad färsk basilika
5 dl vispgrädde
2-3 tsk soya
2-3 msk balsamvinäger
1 msk oxfond
Salt
Svartpeppar
Olja att steka i
Tagliatelle eller annan valfri pastasort
Parmesan att riva över pastan
Fräs den hackade löken, den pressade vitlöken och den skivade purjon i lite olja men utan att det tar färg.
Ha i den skivade svampen och fräs även den. Ställ pannan åt sidan, strimla oxfilén och bryn den sen tillsammans med lök och svamp, tills köttet fått lite färg.
Häll på grädden och ha sen i vinäger, soya och fonden och koka upp. Salta och peppra och rör ner basilikan, smaka av och vrid ner värmen.
Koka pastan enligt förteckning och blanda sedan ner den färdiga pastan i såsen och servera direkt!!
Riv över parmesan :))
Till 4 pers.
300 G oxfilé
1liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1/2 purjolök
Ca 12 färska champinjoner
1-2 dl hackad färsk basilika
5 dl vispgrädde
2-3 tsk soya
2-3 msk balsamvinäger
1 msk oxfond
Salt
Svartpeppar
Olja att steka i
Tagliatelle eller annan valfri pastasort
Parmesan att riva över pastan
Fräs den hackade löken, den pressade vitlöken och den skivade purjon i lite olja men utan att det tar färg.
Ha i den skivade svampen och fräs även den. Ställ pannan åt sidan, strimla oxfilén och bryn den sen tillsammans med lök och svamp, tills köttet fått lite färg.
Häll på grädden och ha sen i vinäger, soya och fonden och koka upp. Salta och peppra och rör ner basilikan, smaka av och vrid ner värmen.
Koka pastan enligt förteckning och blanda sedan ner den färdiga pastan i såsen och servera direkt!!
Riv över parmesan :))
Kommentera