Såg på jennysmatblogg häromdagen att hon gjort något hon kallade för krabbelurer och det såg så underbart gott ut på hennes bild så jag blev oxå sugen, men jag ville minnas att på det receptet jag har så heter de skrabbelucker?! Efter att ha gått igenom mina handskrivna receptlappar så hittade jag mycket riktigt en "skrabbelucker" lapp ;))
 
Så till barnens stora glädje och med kusin på besök dessutom så blev det skrabbelucker till middag!! 
 
Här är mitt gamla recept som jag fick för ungefär 13 år sen av en gammal kollega:
 
1 ägg
1 dl strösocker
3/4 dl mjölk
3 mjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver 
ev 1 tsk kardemumma (jag hade i 1/2 tsk men kardemumman kan uteslutas helt om man vill)
 
Smör till stekning
Strösocker att vända i efter stekning
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner de i äggsmeten, häll i mjölken och vispa ihop allt.
Smält en stor klick smör i stekpannan och grädda ca 3 stycken skrabbelucker samtidigt när smöret blivit lite brunt. 
Vänd sedan de färdigstekta plättarna i strösockret och servera genast med en klick sylt :))
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej