Till ca 4 pers.
800 g kycklingfilé
1/2 röd chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
1,5-2 msk malen ingefära
2 msk soja
500-1000 g wokgrönsaker (jag valde thai varianten med chili/ingefära smak till detta)
Till såsen:
4 dl mini fraiche
2 små vitlöksklyftor
2-4 msk (beroende på smak) sweet chili sås
Lite salt
Sätt ugnen på 175 grader!!
Hacka chilin, pressa vitlöken och blanda i en skål tillsammans med ingefäran och sojan.
Skär kycklingfiléerna på längden en gång och lägg de sen i marinaden i ca 10 minuter.
Trä sen kycklingen på spett, jag använder metallspett men ska du använda träspett, tänk då på att blötlägga dem i ca 19 minuter först.
Lägg sedan kycklingspetten på ett ugnsfast och in i ugnen i ca 20 minuter.
Gör under tiden såsen, blanda mini fraîches med vitlök och sweet chili sås och lite salt, smaka av och ställ kallt en stund.
Woka sedan grönsakerna lagom tills att kycklingen blir klar och servera sedan direkt :))
800 g kycklingfilé
1/2 röd chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
1,5-2 msk malen ingefära
2 msk soja
500-1000 g wokgrönsaker (jag valde thai varianten med chili/ingefära smak till detta)
Till såsen:
4 dl mini fraiche
2 små vitlöksklyftor
2-4 msk (beroende på smak) sweet chili sås
Lite salt
Sätt ugnen på 175 grader!!
Hacka chilin, pressa vitlöken och blanda i en skål tillsammans med ingefäran och sojan.
Skär kycklingfiléerna på längden en gång och lägg de sen i marinaden i ca 10 minuter.
Trä sen kycklingen på spett, jag använder metallspett men ska du använda träspett, tänk då på att blötlägga dem i ca 19 minuter först.
Lägg sedan kycklingspetten på ett ugnsfast och in i ugnen i ca 20 minuter.
Gör under tiden såsen, blanda mini fraîches med vitlök och sweet chili sås och lite salt, smaka av och ställ kallt en stund.
Woka sedan grönsakerna lagom tills att kycklingen blir klar och servera sedan direkt :))
Kommentera