0.5 st röd chilifrukt finhackad
300 g mörk choklad
4 msk smör rumstempererat
2 tsk mörk rom (eller romessens, det använde jag)
300 g vit choklad
1 passionsfrukt till varje portion, halva över pajen och halva kvar i sitt skal på tallriken.
Smält smöret. Krossa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form, gärna plastad i botten.
Koka upp 2 ½ dl grädde tillsammans med chilin.Ta av kastrullen från plattan. Blanda i den mörka chokladen och rör tills den har smält.
Tillsätt 2 msk smör och rör tills även det smält. Smaksätt med rom.
Häll smeten över digestivebottnen och ställ pajen i kylen ca 1 timme tills chokladen stelnat.
Koka upp resten av grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör ner den vita chokladen i grädden tills den smält. Tillsätt resten av smöret och rör tills även det smält.
Häll smeten över den mörka chokladpajen.
Ställ pajen i kylen minst 6 timmar och låt den stelna.
Vid servering, toppa med passionsfrukt vid servering och ställ även lite frukt bredvid pajen på tallriken.