Till en hel paj ca 6-8 port.
 
 
50 g smör 
0.5 paket digistivekex à 400 g 
 
4 dl vispgrädde 
0.5 st röd chilifrukt finhackad 
300 g mörk choklad
4 msk smör rumstempererat 
2 tsk mörk rom (eller romessens, det använde jag)
300 g vit choklad
1 passionsfrukt till varje portion, halva över pajen och halva kvar i sitt skal på tallriken.
 

Smält smöret. Krossa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form, gärna plastad i botten.

Koka upp 2 ½ dl grädde tillsammans med chilin.Ta av kastrullen från plattan. Blanda i den mörka chokladen och rör tills den har smält.

Tillsätt 2 msk smör och rör tills även det smält. Smaksätt med rom.

Häll smeten över digestivebottnen och ställ pajen i kylen ca 1 timme tills chokladen stelnat.

Koka upp resten av grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör ner den vita chokladen i grädden tills den smält. Tillsätt resten av smöret och rör tills även det smält.

Häll smeten över den mörka chokladpajen.

Ställ pajen i kylen minst 6 timmar och låt den stelna.

Vid servering, toppa med passionsfrukt vid servering och ställ även lite frukt bredvid pajen på tallriken.