Till ca 4 pers:
* 800 g laxfilé
* 1 Kruka basilika
* 1 Citron
* 1 Lime
* 4,5 dl matlagningsgrädde
* Salt och peppar
* 800 g laxfilé
* 1 Kruka basilika
* 1 Citron
* 1 Lime
* 4,5 dl matlagningsgrädde
* Salt och peppar
* Fiskkrydda
* 250 g broccoli
* 1/2 purjolök
Tina laxen. Sätt ugnen på 175˚C.
Skala potatisen ochkoka den. Lägg laxen i en ugnssäker form.
Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och limen och pressa ur saften.
Koka upp grädden med citron/limeskal och saft. Ha i basilikan i grädden. Salta, peppra och smaka av med fiskkryddan. Häll över fisken.
Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Plocka broccolin i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken sista minuten. Låt rinna av .
Servera med pressad potatis och broccoli/purjoblandningen!!
* 250 g broccoli
* 1/2 purjolök
Tina laxen. Sätt ugnen på 175˚C.
Skala potatisen ochkoka den. Lägg laxen i en ugnssäker form.
Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och limen och pressa ur saften.
Koka upp grädden med citron/limeskal och saft. Ha i basilikan i grädden. Salta, peppra och smaka av med fiskkryddan. Häll över fisken.
Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Plocka broccolin i buketter. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken sista minuten. Låt rinna av .
Servera med pressad potatis och broccoli/purjoblandningen!!