Såg även denna tårta i Ica´s Buffétidning och den var betydligt enklare att göra men kanske en aning för söt för min smak (men absolut god)!!
Ca 8 port.
Ingredienser
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
- 150 g smör
- 300 g digestivekex
- 1 l färska jordgubbar
- 1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2-3 timmar utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
- Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
- Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
- Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
- Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
- Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
- Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.