Jag gillar att ge bort någonting jag gjort själv (gärna ätbart), funkar även bra med egenkomponerade cellofanpresenter, går att variera till tusen och det bästa är att man kan göra de så personliga!!
Ett tips nu i jultider är att ge bort en burk med sill istället för en ask choklad?!
Denna är superlätt och jättegod, jag gav bort denna i midsomras i stället för en blomma :)
Burkar finns i de flesta mor eller farmödrars förråd, annars finns de för en tia i de flesta matbutiker!!
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom sillen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
Lägg sillröran i en glasburk och sätt på ett tätt lock.
Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering (funkar bra även om man vill äta samma dag)!!
God jul på er!!
Ett tips nu i jultider är att ge bort en burk med sill istället för en ask choklad?!
Denna är superlätt och jättegod, jag gav bort denna i midsomras i stället för en blomma :)
Burkar finns i de flesta mor eller farmödrars förråd, annars finns de för en tia i de flesta matbutiker!!
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom sillen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
Lägg sillröran i en glasburk och sätt på ett tätt lock.
Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering (funkar bra även om man vill äta samma dag)!!
God jul på er!!