Till ca 4 pers.
8 stora potatisar
1 squash
1 röd paprika
2 stora morötter
1 purjolök
4 dl creme fraiche
1,5 msk fransk senap (efter smak)
0,5 dl frusen gräslök
Salt, svartpeppar och cayennepeppar
Lite olja att ringla över rotfrukterna
4 st kycklingfiléer
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med den kalla såsen så den kan ställas in i kylen och "smaka till sig" lite under tiden resten av maten lagas.
Blanda creme fraichen, gräslöken, franska senapen, lite salt, lite svartpeppar och lite cayennepeppar och rör om. Smaka av och ställ den sedan kallt.
Skär potatisen i tärningar. Skär paprikan och squashen i större bitar. Skiva morötterna och purjon i större slantar.
Börja med att låta potatisen och morötterna stå inne i ugnen i ca 10 minuter, sen lägger du på resten av grönsakerna och kör ytterligare 10 minuter i ugnen.
Stek under tiden kycklingen i en grillpanna tills de fått fin färg (man kan om man är osäker på färdigheten inne i kycklingen, eftersteka de en stund i en ugnsform).