Idag skulle man minst sagt kunna säga att det var blandade känslor kring matvalet ;)
4 st frukostkorvar
Kokt potatis
Pepparrotssås
Börja med att skala o sätta potatisen på kokning!!
Såsen till ca 4 pers:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl mjölk
2,5 dl matgrädde
1,5 msk pepparrot riven på tub (ta mängd efter tycke och smak)
Salt
Vitpeppar
Smält smöret i en kastrull, strö i mjölet samtidigt som du rör om. Lägg i buljongen och häll på mjölk och grädde. Koka upp och ha därefter i pepparot och kryddor, smaka av ;) Låt putta ca 5 minuter!!
Koka upp vatten till korven (jag hade i 2 lagerblad o några vitpepparkorn i vattnet), dra ner värmen och lägg i korven. Korven ska inte koka för då spricker skinnet, låt ligga i vattnet ca 10 minuter.
Kommentarer:
Pappan: Han höll uppriktigt sagt på att dö när han kom på vad det var för sås vi skulle äta, han hatar den såsen mer än något annat (uups, så bra känner vi varandra ;)). Så han höll sig till ketchup istället stackarn, var nog ganska torrt..
Mamman: Det var mer än 100 år sen jag åt denna husman och jag tyckte det var gott men det kommer nog inte bli fler gånger av den rätten här hemma, eftersom den inte uppskattades som jag hade önskat ;)
Vilmer: Nope, han körde på pappans stil = ketchup istället för att ens smaka på såsen..
Douglas: Fick lax från gårdagen, ska testa den här rätten till honom i morgon istället!!
Så summan av kardemumman var att dagens middagsval var en flopp i vår familj ;)