Till 4-6 pers:
Köttfärssås
800 g köttfärs
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Oregano
Ostsås
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 dl riven ost
Salt
Svartpeppar
Oregano och lite Timjan
Lasagneplattor
Sätt ugnen på 200 grader!!
Bryn färsen och löken, blanda sen i allt det andra och lut puttra ca 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och häll därefter i hälften av mjölken.
Koka upp och häll sen i resten av mjölken, kryddorna och osten och koka upp under omrörning, ta sen av kastrullen direkt från plattan, då detta snabbt bränner fast!!
Börja med köttfärssåsen i botten på ugnsformen, sen ett lager med lasagneplattor. Efter det ostsås och köttfärssås, fprtsätt så men avsluta med endast ostsås och ev. lite sparad riven ost ovanpå!!
In i ugnen i ca 40 minuter!!
Ett tips är att varje gång ni har en liten bit ost kvar som knappt går att hyvla, frys in den och använd den sen till rivning, ett mycket bra spartips då färdigriven ost bara är dyrt!! Fryst ost är dessutom riktigt smidig att riva ;)