Ikväll blev middagen en kycklingsoppa!! Med lite blandade smaker, lagom stark för barnen för en gång skull oxå ;))
 
Till ca 4 pers.
 
600 g kycklingfile
400 ml kokosmjölk 
1 hönsbuljongtärning
1,5-2 dl vatten
1 liten squash
1 röd paprika 
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 cm ingefära
2 st salladslök
2-3 tsk curry
Salt (gärna flingsalt)
Svartpeppar
 
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den sen i lite olja tillsammans med buljongen och den finhackade vitlöken.
Skär paprika, squash och gul lök i tärningar och ha det tillsammans med kycklingen.
Strö över curryn. 
Hacka ingefäran smått och blanda ner även den, häll på kokosmjölken och vatten (börja med den mindre mängden vatten och späd ev mera). Smaka av med salt och peppar och ha i slutet i den finstrimlade salladslöken.
Puttra i 5 min och servera med en bit bröd!!
 
Vill man hellre äta detta som gryta kan vattnet uteslutas och istället serveras med ris 👍
 
 

Kommentera

Publiceras ej