
Förra veckan fick jag smaka hårdbröd på jobbet som min isländska kollega hade bakat och det var så jädrans gott!!
Å enkelt!!
Recept för ca 1,5 plåt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl dinkelflingor
3,5 dl fullkornsdinkelmjöl
2 tsk flingsalt
2 dl vatten
1 1/4 dl rapsolja
ev oregano
Sätt ugnen på 200 grader!!
Alternativ ett är att blanda allt ovan i en skål.
Alternativ två är att blanda allt men bara 1 tsk av flingsaltet och spara den andra halvan till att ha ovanpå kakan tillsammans med lite oregano!!
Blanda valfrit alternativ i en skål och klicka sen ut 2/3 av smeten på ett smörpapper och lägg ytterligare ett smörpapper ovanpå och tryck ut, kavla sedan ut så det täcker pappret, grädda sedan i ca 10-15 min!!
Gör samma sak med resterande 1/3 som är kvar av smeten.
Grymt gott att äta med bara bregott eller med någon smaksatt Philadelphiaost :))
Kommentera