
Till 4 port.
4 dl vispgrädde
1 msk strösocker
200 g toblerone
1 påse vaniljarom (alt. 1 st vaniljstång)
2-2,5 st gelatinblad (lite beroende på hur långt innan den görs, ta endast 2 st om den görs iordning dagen innan eller på morgon för att sedan ätas på kvällen, och ta 2,5 om den göres ca 4 timmar innan den ska ätas)
ca 1,5 dl frysta hallon (dock tinade vid servering)
Något grönt blad, ex citronmeliss för dekoration
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med vaniljaromen och sockret. Sjud i 2 minuter. Ta av kastrullen från värmen och smält chokladen i kastrullen.
Lägg i gelatinbladen i kastrullen och rör om allting.
Portionera sedan detta i 4 stycken glad eller dessertskålar och ställ kallt i minst 4 timmar.
Dekorera med hallon och grönt vid servering!!
Kommentera