
Till ca 4 pers:
800 g kycklingfilé
4 stora morötter
1 broccolibukett (bruten i mindre bitar)
1 gul lök
5 dl Kelda Karibisk soppa i tetra
1 dl matgrädde
1/2 dl vatten
1 msk soya
1 hönsbuljong, alternativt grönsaksbuljong
2 msk sweet chilisås
ev lite salt och peppar men både soyan och buljongen är rätt salta i sig!!
Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök, skiva morötterna och bryt sönder broccolin.
Börja med att bryna kycklingen i lite olja i en stekpanna. Lägg alla obrynta grönsaker i en större gryta och lägg i kycklingen där när den brynts färdigt. Häll på vattnet och koka upp, smula sönder buljongen och ha i. Häll därefter i Karibiska soppan, grädden, soyan och sweet chilisåsen. Koka upp och smaka av, låt sedan puttra i ca 10 minuter under lock!!
Servera med ris och grönsaker, en snabb och halvfabrikaträtt som va väldigt god ;)
Kommentera