Även detta recept hittade jag i senaste Buffétidningen, blev faktiskt god!!
Jag hade dock i lite mer potatis och vatten, använde även lite vin i ;)
Skriver receptet som jag gjorde nedan!!
Tilläggas ska att jag totalt glömde bort att jag hade potatis som kokade på spisen, vilket då resulterade i lite överkokt potatis.. Därför kunde jag inte använda den i grytan som det egentligen är tänkt, utan fick istället göra pressad potatis!!

Till ca 4 pers:
400 g benfri lax
700 g delikatesspotatis
3 msk koncentrerad hummerfond
5 dl vatten
3 dl creme fraiche
200 g frysta (tinade) sockerärtor
100 g kräftstjärtar
1 dl vitt vin
1/2 dl hackad dill
Fiskkrydda
Lite salt
Peparmix
Citronskiva
Skala potatisen och koka den nästan klar i det uppskrivna 5 dl vattnet. Ta upp potatisen men behåll vattnet i kastrullen. Häll i hummerfind, creme fraiche och vin i kokvattnet, krydda oxå.
Skär fisken i 3 cm stora bitar!!
Låt laxen sjuda i såsen i ca 5-6 minuter, tills den är klar.
Blanda ner sockerärtor, kräftstjärtar och dill.
Lägg även i potatisen i grytan och låt den bli varm (detta moment kunde jag inte göra ;))
Kommentarer:
Hade syster och Rasmus här som middagsgäster denna dagen så de får oxå ingå i "panelen" ;)
Syster: Riktigt gott!
Rasmus: Sa inte så mycket men han spottade inte ut iaf ;)
Pappan: "Ja, det var väldigt gott"
Mamman: Blev lyckat, tyckte nog att den där lilla vinskvätten gjorde bra ifrån sig i grytan faktiskt!!
Vilmer: Han käkade korv så det sprutade genom öronen, ville inte smaka..
Douglas: Han åt nästan 2 portioner ;)
Jag hade dock i lite mer potatis och vatten, använde även lite vin i ;)
Skriver receptet som jag gjorde nedan!!
Tilläggas ska att jag totalt glömde bort att jag hade potatis som kokade på spisen, vilket då resulterade i lite överkokt potatis.. Därför kunde jag inte använda den i grytan som det egentligen är tänkt, utan fick istället göra pressad potatis!!

Till ca 4 pers:
400 g benfri lax
700 g delikatesspotatis
3 msk koncentrerad hummerfond
5 dl vatten
3 dl creme fraiche
200 g frysta (tinade) sockerärtor
100 g kräftstjärtar
1 dl vitt vin
1/2 dl hackad dill
Fiskkrydda
Lite salt
Peparmix
Citronskiva
Skala potatisen och koka den nästan klar i det uppskrivna 5 dl vattnet. Ta upp potatisen men behåll vattnet i kastrullen. Häll i hummerfind, creme fraiche och vin i kokvattnet, krydda oxå.
Skär fisken i 3 cm stora bitar!!
Låt laxen sjuda i såsen i ca 5-6 minuter, tills den är klar.
Blanda ner sockerärtor, kräftstjärtar och dill.
Lägg även i potatisen i grytan och låt den bli varm (detta moment kunde jag inte göra ;))
Kommentarer:
Hade syster och Rasmus här som middagsgäster denna dagen så de får oxå ingå i "panelen" ;)
Syster: Riktigt gott!
Rasmus: Sa inte så mycket men han spottade inte ut iaf ;)
Pappan: "Ja, det var väldigt gott"
Mamman: Blev lyckat, tyckte nog att den där lilla vinskvätten gjorde bra ifrån sig i grytan faktiskt!!
Vilmer: Han käkade korv så det sprutade genom öronen, ville inte smaka..
Douglas: Han åt nästan 2 portioner ;)
Kommentera