Bläddrar ju alltid i Buffé när den dimper ner i lådan och i sista tidningen så fann jag ett par recept jag blev sugen på att testa, bland annat detta!!
En koreansk rätt, SUPERGOD!!
Vi använde både mango chutney och sweet chilisås till detta ;)



Till ca 4 pers:

400 g lövbiff
Frysta haricon verts (ca 250 g)
1/2 färsk ananas
curry
Jasminris för 4 pers.

Marinaden:
2 vitlöksklyftor
3/4 dl soya
1/2 olja
1 tsk sambal oelek
Svartpeppar
(1 msk sesamfrön om man vill)

Skär lövbiffen i strimlor. Halvtina haricon vertsen.
Gör marinaden: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sambal oelek, svartpeppar och olja i en plastpåse eller skål.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
Koka riset.

Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta.
Pudra över curry och stek klyftorna i olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.

Hetta upp olja i en stek eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Spä ev med vatten.




Kommentera

Publiceras ej