Blev lite söndags-dessert för mig o pappan efter att pojkarna hade somnat, å jag säger bara WOW, detta måste ni prova om ni inte redan gjort det!!
HIttade receptet i sista Buffé tidningen, jag hade dock inget vitt vin hemma så det fick gå med matlagningsvin (gissar att det är ännu godare med riktigt vin såklart) ;)



Fotade innan jag la upp glassen, å glassen är ju pricken över iét i denna dessert!!

För 4 pers:

4 päron av tex. conference sort
ev. några myntablad till serveringen

Koklagen:

1 liter vatten
6 msk socker
2 1/2 dl torrt vin
1 dl färskpressad citronjuice


Chokladsåsen:

2 äggulor
1 1/2 dl socker
1/2 5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 1/2 dl mjölk (3%)

Vaniljglass till serveringen!!

Skala päronen. Skär bort en tunn skiva i bottnen så att päronen står stadigt.

Lägg päronen i en kastrull och häll på vattnet, det ska precis täcka. Tillsätt övriga ingredienser till lagen. Koka päronen mjuka. Kontrollera med en tandpetare. Det tar 10–30 minuter, beroende på hur mogna päronen är.

Gör såsen under tiden. Värm upp mjölken i en kastrull, den får inte koka.
Blanda äggulor, socker, mjöl och kakao i en annan kastrull.
Blanda försiktigt ner mjölken i kakaoblandningen på svag värme. Rör om hela tiden. Såsen ska bli helt slät. När såsen kokat upp är den klar.
Om såsen känns för tjock, späd med mer mjölk.
Låt såsen svalna något. Ringla den över päronen. Garnera med myntablad. Servera med glass.

Jag hoppade som sagt över myntabladen, snålade lite på garneringen när det "bara" var jag o pappan som skulle äta ;)

2 kommentarer

Johanna

23 Apr 2010 10:12

Nu har jag tröttnat på att äta päron hela veckan.....vad får vi till helgen;)

Sussa svarar

25 Apr 2010 07:40

Johanna: Ja det tenderar ju till att bli smått tradigt liksom ;) Saken e den att jag bara lagat "repriser" denna vecka, samt grillat och även hunnit med en köptas pizza.. Å jag publicerar ju bara när jag lagar nåt som inte redan är skrivet ;) Men det kommer ;) kram på dej

Kommentera

Publiceras ej