Tillägnar hela matinlägget idag till min avlidne arbetskamrat, fick receptet av henne strax innan jag gick på mammaledighet och hon gick bort alldelles för tidigt, förra året.. Så detta är för DIG..

Till ca 4 pers:
1 fläskfilé (funkar med kycklingfilé oxå om man hellre vill ha det)
3 kabanosskorvar (eller annan stark korv, kan även blandas med pepperonikorv)
1 röd paprika
1 burk syltlök inkl. spadet
1 hel saltgurka
Lite gröna oliver med stark chili
1 hönsbuljongtärning (använd det trots att ni tar fläskfilén)
ca 3 msk vetemjöl
ca 5 dl vispgrädde (möjligen mera vätska)
Cayennepeppar
salt
Ris
Börja med att skiva korven o bryn den lite snabbt. Lägg sen över det i en annan gryta. Stek filén som först skurits i bitar, i korvfettet. Lägg sen över även det i grytan.
Skär paprikan i bitar o lägg den i grytan, smula ner buljongtärningen.
Skiva saltgurkan och lägg i grytan. Häll i lagom med oliver.
Ta ca 3 msk vetemjöl o strö över, rör om så det smälter och späd sen med grädden och eventuellt mera vätska!!
Häll i en burk med syltlök inkl spadet. Krydda med cayennepeppar och lite salt. Smaka av, det ska var en stark rätt så var inte rädda för cayennet ;)
Kommentarer:
Pappan: Blev överlycklig när han såg vad jag höll på att laga, den här rätten är nog hans största favorit ;)
Mamman: Den är väldigt god, jag gillar blnadningen av smakerna i den här rätten!!
Vilmer: Han åt 3 portioner, å detta blev ändå väldigt starkt ;)
Dogge: Fick rester från dagen innan istället!!

Till ca 4 pers:
1 fläskfilé (funkar med kycklingfilé oxå om man hellre vill ha det)
3 kabanosskorvar (eller annan stark korv, kan även blandas med pepperonikorv)
1 röd paprika
1 burk syltlök inkl. spadet
1 hel saltgurka
Lite gröna oliver med stark chili
1 hönsbuljongtärning (använd det trots att ni tar fläskfilén)
ca 3 msk vetemjöl
ca 5 dl vispgrädde (möjligen mera vätska)
Cayennepeppar
salt
Ris
Börja med att skiva korven o bryn den lite snabbt. Lägg sen över det i en annan gryta. Stek filén som först skurits i bitar, i korvfettet. Lägg sen över även det i grytan.
Skär paprikan i bitar o lägg den i grytan, smula ner buljongtärningen.
Skiva saltgurkan och lägg i grytan. Häll i lagom med oliver.
Ta ca 3 msk vetemjöl o strö över, rör om så det smälter och späd sen med grädden och eventuellt mera vätska!!
Häll i en burk med syltlök inkl spadet. Krydda med cayennepeppar och lite salt. Smaka av, det ska var en stark rätt så var inte rädda för cayennet ;)
Kommentarer:
Pappan: Blev överlycklig när han såg vad jag höll på att laga, den här rätten är nog hans största favorit ;)
Mamman: Den är väldigt god, jag gillar blnadningen av smakerna i den här rätten!!
Vilmer: Han åt 3 portioner, å detta blev ändå väldigt starkt ;)
Dogge: Fick rester från dagen innan istället!!
Kommentera