Till ca 4 pers:

600 g tinad fiskfilé (sej, torsk, kolja)
Salt
1 fiskbuljongtärning
5 dl vatten

Såsen:
3 ägg
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Fiskkrydda
2 msk dill (hade ingen persilja hemma)

Potatis

Skala och koka potatisen!!

Koka ägget hårt. Skala och hacka de. Ställ åt sidan.
Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt, peppar och fiskkryddan. Ställ såsen åt sidan. Lägg i de hackade äggen och dillen!!

Koka upp vattnet o buljongen i en kastrull. Skär fisken i bitar. Salta och lägg ner dem i vattnet.
Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken och lägg den i en form, värm på såsen ytterligare och häll den sen över fisken i formen!!

Kommentarer:

Pappan: Han var tyvärr inte så hungrig vid mattillfället men tyckte det var gott iaf!!

Mamman: Gott men jag hade velat haft rivna morötter till, kändes som nåt saknades utan det ;)

Vilmer: Åt bra.. Ända till han själv skulle ha på vitpeppar och det slutade med att halva kryddburken hamnade på hans tallrik och hans ögon tårfylldes för det var så starkt.. Ja sen gick det ju sådär att få han att fortsätta äta trots att han fick en ny tallrik, han sa bara att det var starkt fortfarande.. BARN ;)

Douglas: Han gillade det skarpt ;) Blir samma till lunch för honom idag!!

Kommentera

Publiceras ej