Fick en sån sommarkänsla idag att jag var tvungen att baka en äppelpaj nu på kvällen, inväntar dock lite sås till den men jag kunde ändå inte hålla mig från att smaka lite innan ;)

(Jag var lite för snabb med att pudra över florsocker, den va fortfarande varm så det mesta smälte direkt)
150 g smör
4 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
3 åpplen i skivor
Lite kanel

(Jag var lite för snabb med att pudra över florsocker, den va fortfarande varm så det mesta smälte direkt)
150 g smör
4 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
3 åpplen i skivor
Lite kanel
Sätt ugnen på 225 grader!!
Blanda havregryn och farinsocker i en bunke. Lägg i smöret och blanda allt till en massa!!
Smöra en pajform.
Lägg i äppelskivorna, strö över socker. Smula sedan havregrynsblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna något och pudra över med florsocker ;)
Kommentera